2-weg authenticatie staat voor optimale veiligheid en bescherming

Dat u veilig op internet wilt kunnen werken spreekt voor zich. Met steeds meer werk wat online gedaan wordt neemt ook de hoeveelheid websites en te onthouden gebruikersnamen en wachtwoorden toe. Het is steeds lastiger geworden om de veelal moeilijke wachtwoorden in combinatie met gebruikersnamen te onthouden. Gelukkig zijn er oplossingen voorhanden, denk hierbij aan 1Password of Dashlane.

Helaas komt het regelmatig voor dat gebruikersnamen en wachtwoorden worden gehackt, gestolen of misbruikt. Het is dus essentieel geworden dat je daar waar mogelijk gebruik maakt van 2-weg authenticatie. Dit betekent dat u naast het inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord, bij het inloggen, een 2code moet invoeren. Bijvoorbeeld via een speciale app, code per SMS of email. Inloggen met 2-weg authenticatie is dus een stuk veiliger en verkleint de kans dat je gehackt wordt.

Het is belangrijk dat je per website of app nagaat of je gebruik kunt maken van 2-weg authenticatie. Zo kun je bij de meeste apps en websites al gebruik maken van 2-weg authenticatie. Denk hierbij aan LinkedIn, Facebook, Skype, maar ook de Belastingdienst en vele CRM systemen en boekhoudpakketten. Zo adviseren en implementeren wij standaard voor gebruikers van Microsoft Office 365 de gratis 2-weg authenticatie geboden vanuit Microsoft Azure. Hiermee maak je het delen en bewerken van documenten en email een stuk veiliger en voorkom je problemen.

Viditel brengt samen met jouw graag in beeld voor welke softwareapplicaties (on- en offline) het mogelijk is om 2-weg authenticatie in te zetten en helpt je dit vervolgens te realiseren en eenvoudig te beheren.

Vrijblijvend advies ontvangen?

wij nemen vandaag contact met je op